sobota, 12 kwietnia 2014

Jedzmy kolorowo!

JEDZMY KOLOROWO!








30 proc. nowotworów spowodowanych jest dietą zbyt bogatą w tłuszcze pochodzenia zwierzęcego. Niektóre z nich, jak rak jelita, są bezpośrednio związane ze spożywaniem mięsa, inne, jak na przykład nowotwory macicy, wynikają z otyłości. 
Większość ludzi, którzy chcą zrzucić trochę kilogramów, unika warzyw strączkowych, gdyż uważa je za zbyt kaloryczne. Nie jest to prawdą. Warto wiedzeć, że obwód w talii, czyli miara tłuszczu trzewnego, jest bardzo ważnym wskaźnikiem powikłań związanych z nadwagą i niewłaściwym stylem życia.

Jedzmy kolorowo!
Jeśli owoce i warzywa bogate w antocyjany trafią na nasze stoły, nie tylko ochronią nas przed nowotworami, lecz także pomogą zwalczyć plagę otyłości.


Źrodło: "Z rakiem walczy się przy stole" 
W stronę wegetarianizmu
U.Veronesi & M. Pappagallo

Polecamhttps://www.facebook.com/zrakiemwaczysieprzystole?fref=ts

fot. Patka Pastwińska



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz